– Lederen i Arbeiderpartiet er ikke en terrorist. Det er heller ikke Nicolai Tangen og Jens Stoltenberg. Å sammenligne Støre med Netanyahu er håpløst. Å sette Støre på en terrorliste samtidig som du nekter for at Hamas har drevet terror, er enda verre, skriver Mímir Kristjánsson på sin egen Facebook-side lørdag formiddag.

Reaksjonen kommer etter at Rød Ungdom-lederen Amrit Kaur fredag publiserte et Tiktok-innlegg hvor hun blant annet stemplet Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og oljefondssjef Nicolai Tangen som terrorister. I innlegget nevner hun også Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Joe Biden.

I ettertid trakk Kaur betegnelsen om Støre, men opprettholdt den for Stoltenberg og Tangen.

– Flau og sint

Uttalelsene kommer i et innlegg der hun kritiserer oljefondet og Norges Banks investeringer i våpenselskaper som har avtaler med Israel.

– Jeg har mange venner i AUF og Arbeiderpartiet. Jeg er stolt over at Rødt ledet an i å kaste Sylvi Listhaug fordi hun beskylder dem for å være terrorister. Nå er jeg flau og sint – faktisk vil jeg si at jeg er rasende – fordi lederen i Rød Ungdom går i Listhaugs fotspor, skriver Mimir Kristjansson.

– Absurd

Også partikollega på Stortinget, Sofie Marhaug, ga uttrykk i sosiale medier for at Rød Ungdom-lederen bommer stygt med sitt utspill. Lørdag formiddag oppdaterte hun profilen sin på Facebook med «22. juli – Vi glemmer aldri».

– Jonas Gahr Støre er ingen terrorist. Arbeiderpartiet er ikke et terrorparti. Vi skal være stolte av at regjeringen tross alt har kritisert Israel, selv om regjeringen kan og bør gjøre mer, skriver Marhaug.

– Det er absurd å skulle skrive noe sånt som jeg gjør nå, men det må tydeligvis understrekes, legger hun til.

Beklager avsporing

I et innlegg på Facebook lørdag formiddag beklager Kaur at hun «kalte noen terrorist». Hun understreker samtidig at regjeringen må kritiseres.

– Det ble en avsporing å kalle noen terrorist, og ved å gjøre det bagatelliserte jeg de overlevende og pårørendes opplevelser. Det beklager jeg for, vit at det var absolutt ikke hensikten, skriver Kaur og fortsetter:

– Likevel mener jeg det er nødvendig å kritisere regjeringen med Støre i spissen når de forholder seg passive til et pågående folkemord. Det blir helt feil å snakke om Norge som et lite land som sitter på utsikten og ser på. Norge er en aktiv pådriver i folkemordet mot det palestinske folk.